Ayurveda (Ajurvedikus) masszázs

A masszázs egy ősi indiai művészet, amit gyógyításra, relaxációra és a különféle betegségek kezelésére egyaránt alkalmaztak. A masszázs drámai változásokat idézhet elő a szervezetben és az elmeállapotban. Az ayurvedikus masszázs számos előnnyel rendelkezik a többi keleti, vagy más modern masszázstechnikákhoz képest.

Ayurveda masszázsainkat az indiai Ayurvéda orvos, dr. K.K. Shajahan, Ayurvedikus vaidya (India, Kerala) , az Indiai Alternatív Orvosi Kamara tagja végzi.

Az ayurvédikus holisztikus gyógyító eljárások része az ayurveda masszázs, ami a dél-indiai Keralában a mai napig fennmaradt.  A kezelések a "három dosa" elméletén alapulnak, ezek a vata, pitta, és a kapha. Ennek alapján átfogó megoldást kínál az egészséges életmódtól és a pozitív gondolkodástól kezdve a helyes táplálkozáson át a krónikus betegségek gyógyításáig, és mindezt káros mellékhatások nélkül!

Az ayurvedikus masszázs célja, hogy megteremtse a test belső energiáinak egyneslyát, melyhez elengedhetetlen a prakruti, azaz az egyéni sajátosságokra vonatkozó alapvető fogalmak ismerete. Az egynsúly biztosításához az ayurvedikus masszázs számos anyagot használ, mégpedig a különféle natúr olajokat, őrölt élelmiszereket, például a lencsét, a gyógyhatású olajokat, különféle porított fűszereket, gyógynövényeket. A bőrre juttatott olaj és egyéb gyógynövénykrémek felszívódnak a bőrön keresztül és eljutnak a megfelelő szövetekig, vagy más testrészekig. Az alkalmazott masszázsfajták is eltérőek lehetnek attól függően, hogy a páciensnek milyen kezelésre van szüksége, illetve milyen betegségben szenved.

Az ayurvedikus masszázst a biológiai alkatnak, az életkornak, a betegség előrehaladottságának, a felborult dosha egyensúlynak, az anyagcsere- és méreganyagok állapotának megfelelően végzik. Mindezek pontos ismeretében választhaja meg a masszőr az ayurvedikus masszázshoz a megfelelő olajfajtát és a felhasznált egyéb anyagokat, amelyek drámai hatást érhetnek el, mind az egészséges, mind a beteg embereknél.

A megfelelő maszsázs eltávolítja a szennyeződéseket a bőrről, pórusok millióit tisztítja meg és közvetett úton támogatja a tüdő-, a vastagbél- és vesefunkciókat. A masszázs fokozza a vérkeringést, segít a felesleges, elhalt hámsejtek eltávolításában, feszessé teszi a bőrt és serkenti a bőr megújulási folyamatát. A masszázs segít a bőr rugalmasságának és erősségének fenntartásában. A fokozott vérkeringés gyorsítja a nyirokrendszert, ami a salakanyagok elnyelését és kiválasztását végzi.

Ayurveda masszázs típusok:

Abhyanga ayurveda masszázs
abhyanga ayurveda masszázs
Fej, nyak, arc ayurveda masszázs
fej ayurveda masszázs
Kismama ayurveda masszázs
kismama ayurveda masszázs
Marma ayurveda masszázs
marma ayurveda masszázs
Talp és láb ayurveda masszázs
talp és láb reflexologia ayurveda masszázs
 
 



 A feltűntetett képek csak illusztrációk!