Ayurveda Központ Budapest

AYURVEDA ORVOS - DOKTOR

Az Ayurveda tudománya

Ez a több ezer éve élt indiai bölcsek megfigyeléseire és tapasztalataira épülő gyógyászati rendszer ma újra virágkorát éli és nem csupán Indiában, hanem a világ számos más országában is több százmillió ember gyógyulását, rehabilitációját és egészségmegőrzését szolgálja eredményesen nap mint nap.

Az ayurveda tudománya ugyanis olyan gyógymódokat és gyógyászati készítményeket kínál az emberiség egésze számára, amelyek hatékonyak, sokoldalúak és természetes összetevőiknél fogva mentes a káros mellék-, esetleg évek múlva jelentkező utóhatásoktól.

ayurveda kezelések és masszázsok Budapesten. Ajurvéda terápia, ajurvéda masszázs, ajurvéda kezelés Budapest

Személyre szabott kezelések

Az ayurvedikus orvoslás igen hosszú ideje gyűjti az élettel kapcsolatos ismereteket, tehát van mit tanulnunk tőle, még akkor is, ha alapelvei perzsa és arab közvetítéssel már régen eljutottak Európába és meghatározóan befolyásolták a görög gyógyászati rendszert, pl. Hippokratesz elveit és ezzel a római kori és középkori európai gyógyászatot.

Az ayurveda elsősorban a betegségmegelőzést, vagyis az egészségmegőrzést tartja szem előtt, és nagy hangsúlyt fektet a személyre szabott kezelésre, az egyéni adottságokra, különbözőségekre.

Univerzális gyógymód

Az ayurveda kiválóan alkalmazható azokon a területeken, ahol a modern európai gyógyászat nem tud nagy eredményeket felmutatni, így az egészséges életmód kialakításában, a prevencióban, a krónikus betegek kezelésében, a rehabilitációban, az idősek önellátó képességének a megőrzésében.

Sok krónikus, civilizációs, illetve degeneratív kórkép kezelésében használható kiegészítő metodikaként is.

Tudományos vizsgálatok igazolják hasznát cukorbetegség, elhízás, neuropathia, keringési zavarok, mozgásszervi betegségek, ízületi panaszok, bénulások, figyelemhiányos hiperaktivitás, tanulási nehézségek, nőgyógyászati problémák, teherbeesési nehézségek, vérzészavarok, tápcsatorna- és bőrbetegségek, allergia, az idősödéssel kapcsolatos problémák stb. esetén.

ayurveda kezelések és masszázsok Budapesten. Ajurvéda terápia, ajurvéda masszázs, ajurvéda kezelés Budapest
ayurveda_terápia_elemei

Az ayurveda terápia elemei

Az ayurveda a betegségek egyik fő okának a táplálkozási zavarokat tekinti, ezért a diagnózis felállítása után első lépésben a beteg étkezését állítja be.

A terápia következő eleme a méregtelenítés, az olajos masszázs és egyfajta gőzfürdő, valamint gyógynövények alkalmazása, az immunrendszer serkentése.

Indiában - szemben az európai 3000-rel - 7000 gyógynövényt tartanak nyilván.

Dr. K. K. Shajahan (Vaidhya)

Doktor Shajahan (Vaidhya) a budapesti Indiai Nagykövetség által Európában egyedülállóan létrehozott Ayurvédikus egészségcentrum autentikus, ayurvedikus orvosa (Vaidhya).

Dr. Shajahan (Vaidhya) egyedülálló referenciákkal rendelkezik, rendelőjében szeretettel várja az ayurveda iránt nyitott, gyógyulásra, szépülésre, egészségre vágyó klienseket.

ayurveda kezelések és masszázsok Budapesten. Ajurvéda terápia, ajurvéda masszázs, ajurvéda kezelés Budapest. Ayurveda doktor orvos

Szeretettel várom rendelőmben,

foglaljon időpontot !